Blog
nedjelja, svibanj 23, 2010
Imal što novo?
Kao i svaki mali i vrli korisnik ovog servisa, pogledah statistike... hihihi...
 
Posjeta - po mjesecima
 
Mjesec Broj posjeta  
studeni 2010 2
 
listopad 2010 22
 
rujan 2010 2
 
kolovoz 2010 9
 
srpanj 2010 10
 
lipanj 2010 4
 
svibanj 2010 3169
 
travanj 2010 1877
 
ožujak 2010 4250
 
veljača 2010 1501
 
siječanj 2010 674
 

Poražavajuću činjenicu da me najviše čitaju onda kad niš ne pišem, ublažava jedino činjenica, da me se redovito čita i u budućnosti ... hihihi.
Skoro 50 posjeta od lipnja do studenog ove godine. Jedva čekam prosinac... hihihi... možda mi Coca-Cola man (znate... ne?... onaj djedica sjede brade u crvenom kaputu) donese cijelih 5000 posjeta.
No? I sad recite vi meni...
Sam hedonist? A? Jesam?
 
dukedom @ 01:51 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 20, 2010
Prošlo je skoro pol godine otkad sam reko: 'Danas sam zadnji puta provozo Thunderbirda... '
A ja eto već skoro dva i pol mjeseca... ma više... ponovo živim u Vancouveru... i vozam tog Forda.
Dobih link od frenda. Nedavno... kao da pročitam... hihihihi... Znam bar šest blogera koji pišu bolje od dotičnog putopisca. Tri lično, četiri čak... Enivej, ak se odlučite za čitanje, par naputaka...
VANCOUVER ISLAND (ko što ime veli) je otok, ne poluotok. Kad je već pomenuto, moglo se napisat da se na tom OTOKU nalazi i jedan gradić, Victoria, koji je ujedno i glavni grad British Columbie. Sve što se ne zove Vancouver NIJE Vancouver, a to uključuje i Sjeverni i Zapadni Vancouver. Razumijem da ne zna napisat ispravno Pitt Meadows (i još neke stvari), ali reć za taj gradić da je predgređe Vancouvera... mislim... udaljen je samo tri dana jahanja (gdje je ravnije može i kasom). Kad već spominje udaljena mjesta, mogao je spomenuti White Rock i njegovu Zero Avenue. Jedna strana ulice je Canada, druga USA. Bekućnika ima... valjda zbog klime. Ja ih redovno i često viđam, više ih je na East Sideu. Centar grada je križanje West 18th Avenue i Cambie Street. Ups... greška hihihi... tu ja stanujem. Centar je na križanju West 12ve Avenue i Cambie... hihihi... Downtown je downtown, a i ako tko baš želi pokazat njegov centar, logičnije je da slika Robson Street, a ne križanje Burrard i West Pender, gdje se nalazi taj Hyatt. A ako već želi slikat katnicu onda je trebao izabrat Lipstick (križanje Burrard i Nelson, do nedavno najviša zgrada) ili Shangri La (križanje Alberni i Thurlow trenutno najviša zgrada Vancouvera). Gradski prevoz... pa fascinantnije od redova je, da svaki, ama baš svaki autobus ima rampu za kolica. Znači da lica s fizičkim nedostatkom, apsolutno nemaju problema s ulaskom ili izlaskom. Također, svaki autobus je opremljen hidraulikom kod prednjih vrata, koja još spušta inače niske busove, tako da starije osobe ili djeca isto ulaze bez problema. Sad karta... pa malo je skupa na kratke relacije (2,50 CAD), ali vikendom i praznikom možeš s njom do Tsawwassena, gdje btw. isto postoji Marine Drive koji prelazi u Roosevelt Way čija je jedna strana tu, a druga tamo hihihihi. To što je napiso o cijenama nekretnina u Vancouveru je totalni bulšit. Pristojan (čitaj nedovoljan po ovdašnjim standardima, jer ima samo dvije spavaće sobe) stan za četvoročlanu porodicu, bi koštao oko 5000 CAD mjesečno, što će reć preko milion na 20 godina, tako da stan u Vancouveru imaju samo vrlo, vrlo bogati ljudi...
Ko što rekoše ovdje na jednoj radio postaji (to je kao vic hahahaha, ah taj engleski humor...), kako raspoznati pravog od lažnog Vankuverčanina? Pa jednostavno... onaj tko zna razliku između West Vancouvera, West Enda i West Sidea... taj je pravi. A s početka pomenuti putopisac, očito ne zna. A nije se baš ni potrudio da nešto sazna... kao što se ni ja nisam potrudio stavljat linkove, ali što god da ukucate u Google Maps iz ovog teksta... naći ćete.
No, nije ni bitno... bitnije bi bilo da se sjetim što sam uopće i počeo pisat o tom.
A daaaa.... osim što su me neki frendovi već po tko zna koji puta pitali, da zašto više ne pišem... eto... nije mi se pisalo... valjda, ne znam...
Daklem... Danas već drugi dan kiša. Bila skoro dva i pol tjedna sunca... prije tog isto svaki dan kiša... otkako sam došao.
Vraćam se danas s West Enda (gdje radim), u West Side (gdje živim)... Prelazim preko Grenville mosta i bacim pogled na Burrard... jebo te ko bermudski trougao... sve sivo... jedva ga nazirem, a nije magla... ne vidim gdje je nebo, a gdje počinje more... i voda koja u naletima udara o vjetrobran... mislim... nema oblaka... samo voda koja se kondenzira pred tvojim očima i koju vjetar raspršuje.
I što sad radit?
Spavat naravno... zato sad zombijam. Još malo pa ću bit gladan, pa žedan.... pa ću morat na wc...
Sutra... pardon DANAS će bit baš naporan dan.
dukedom @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 3, 2010
Danas sam zadnji puta provozo Thunderebirda...
Upravo sam se vratio iz Earlsa...
Sutra još jednom Whistler...
Preksutra Lufthansa...
Utorak?
Ponovo s najmilijima...
dukedom @ 08:10 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 29, 2009
Jučer Whistler (all day), danas Cypress (by night)...
Bole me mišići koji pomjeraju obrve....
Ak se sutra dokopam računala na kom radi IE postavim i neke linkove...
dukedom @ 09:15 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 28, 2009
Nagradna pitanja
1. Da li se Dukedom danas popeo praktički s razine mora na nekih 2115 metara iznad njega? (iliti, da li je posjetio ski centar koji će iduće godine biti poprište borbe najboljih skijaša svijeta)
2. Da li je Dukedom danas kupio (uz pomoć putovnice, sreće, par računa,... i nešto malo šarma hihihi) EDGE ski pass koji mogu dobit samo "domoroci"? (hihihi EDGE radi kao pripejd, samo je dopuniš, najvažnije, važi i iduće godine... da ne zaboravimo oko 20% popusta)
3. Da li je Dukedom prošao stazu (ovaj puta bez papanja kristalizirane vode, molit ću lijepo hihihi), kojom će praštit Kostelić za nekih mjesec dana?
4. Da li se Dukedom danas provozao najvećom (peak 2 peak) žičarom s gondolama na svijetu? (ima jedna skoro tako velika u Švicarskoj... snimano je i par scena nekog "Bond filma" na njoj...)
5. Da li su Dukedoma frendovi opet navukli na crnu stazu? (hihihi... Kostelić vozi na početničkoj stazi?)
6. I finalno... da li je Dukedom dosadio i vama i sebi s ovim pitanjima? (hihihihi i pod pitanje... da li ga je trenutno uopće briga)
Onaj tko je na sva pitanja odgovorio potvrdno, shvatit će zašto slijedi ovaj spot.
 

dukedom @ 05:33 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 13, 2009
dukedom @ 04:38 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 9, 2009
Da li znate kako se pametna žena štiti od svinjske gripe?
Ostavi krmetinu i počme konzumirati piletinu...
dukedom @ 01:07 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 8, 2009

Spustimo se par puta po onom zečijem brdašcu, zagrijavanja radi, a i da se malko priviknem... davno sam vozio skije. Borisa nema... nema... i nema... i javlja se ufatili ga na žičari bez ski pasa. E sad svi u red po ulaznice... Pustili ga da dođe do blagajne (hihihi), Marinko iza njega. Ja se odlučio za onu pored njih... Tu komad od dvadeset dvije, tri godine uzima novce (hehehe)

-         Hi. One ¨one day¨, for adults.

-         Adults? – gleda me.

-         Do I look like a kid? – gledam ju.

-         Noooo... Like a student. (hihihi čiča me zamjenio s nekim bogatim il slavnim, a komad s nekim mladim i pametnim, možda i lijepim)

-         Hahaha, thank you... by the way... do you need any piece of ID to confirm my student status?

-         Of course.

-         Well... one for adults then.

Ispričam im kako me komad zamijenio za sebi ravna, oni vele da je to vjerojatno zbog sunca... kao išlo joj u oči il takvo šta... (hihihi ok guys da je vama to rekla i vi bi se u sebi smijali na vaše opaske hihihi)

Pravac žičara i to ona najveća. Il najduža, tko će ga znat što je pravilno. Tri puta smo se spustili, vidim ne ide mi loše... zelena staza vele, al što me briga. Vidim da nisam najlošiji. Četvrti put na žičari, sjedim s Koreancom koji mi uz pomoć ruku objasnio kako već dvije godine usavršava Engleski (vidim trebat će mu dvije decenije), a frendovi mi mašu kako sad ne idemo pravo neg lijevo. Ma OK, baš me briga, ja sam svakako preporođen.

Iskaču njih dvojica i odoše lijevo. Velim kompanjonu ¨Those two are my friends. Were going to take left lane this time. Do you wanna go with us?¨  Ovaj Koreanac nešto mumla, čini mi se na Svahiliju, ja mu se kulturno smiješim, skočim iz sjedala, dreknem ¨C ya¨  i skrenem lijevo. Frendovi me čekaju nekih petnaestak metara niže, uuups, malko je strmija na početku...

-         Go, go, go, go, go. Lets go guys. What are you waiting for?

-         Eeeeej čekaj.

-         Nema čekanja!

Ono malko strmije se pretvorilo u provaliju. Petnaestak sekundi kasnije i jedno sto pedeset metara niže (to je moja slobodna procjena, što će reć vjerojatno pogrešna), sam pljuvao snijeg. Vez na desnoj nije izdržo, mada je vjerojatnije da je puko kad sam pao. Mada... čuo sam kad se otkačio i vidio kako mi skija sleće s noge... nije ni bitno, jeo sam snijeg. Pol minute kasnije tu su i frendovi.

-         Hahaha, ma jebo te... ti ko metak pored nas. – kaže Marinko.

-         Čuj stari, ne moš tako brzo... ipak je ovo crna staza. – pametuje Boris.

-         Jel!? A kad ste vas dvojica to planirali meni reć? Sutra? – vadim snijeg iz pantalona. Neki skijaš mi dobacuje kapu i naočale, koje je pokupio na stazi...

-         Hahahaha, pa si ti daltonista. Imaš strelicu crne boje koja pokazuje na lijevo...

-         Ma mislim... baš sam gledo. Jebe mi se hahahaha

-         Pa el te boli šta?

-         Ma boli me kita što sam pao, ajmo se dalje skijat.

15,15... rano popodne, al sunce već žuri na počinak.

Marinko gleda nešto... neku nagradnu igru... ja grizem jabuku i mrdam prste na desnoj nozi, lijeva je još u gojzerici. Boris se šulja i stalno me nešto pogleda... Pogledam i ja njega i onako mimikom, ramenima i glavom, dok sam grizo jabuku, kao velim ¨Pa kaži¨.

-         Dobro ti skijaš Duke. (mislio sam da je nešto važnije... al dobro... u biti, to mi je treći kompliment danas, a sve od različitih osoba)

-         Hahaha, mislio sam da imaš nešt ozbiljnijeg za komentirat hahaha.

-         Pa zapravo sam htio pitat jesil gladan...

-         Hey man... I could digest a bicycle...

-         Aj skidaj se onda. Zovi ¨Rokvića¨, idemo u East Indian... ja častim...

END of all parts

dukedom @ 08:35 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 7, 2009

Sveti Nikola nekima dolazi nedjeljom, a meni je eto došao u subotu.

Petak... 23,00 ili jedan do ponoći, meni zvoni mobitel. Ma mislim... u tuđini sam... u ove sate me mož zvat samo netko poznat. Il policija... hihihi...

-         Bok Ujo.

-         Šta se radi? (pa krenuo sam u WC da se olakšam pred spavanje, ne?)

-         Ma niš. Eo sad ću u krevet.

-         Aj samo do moje sis. Ona ti je već spremila jaknu i rukavice, i uzećeš ključeve od storidža... tamo su skije i štapovi. Boris je kod tebe u 8,oo. Kupi te, pa idemo na Cypress. I uzmi Tićine čizme za snowboard.

Prošla ponoć... uzbuđen sam. Pokušavam svoje uzbuđenje podijelit s nekim dragim ljudima... doma je već jutro, možda su budni. Bad luck... nema veze. Vezove na dasci sam već provjerio, sad još samo da namjestim na skijama. Dječijim skijama. Jesam davno stao na skije, al ne tako davno. Ma nema veze, idem na skijanje... još pol ure i hrčem.

Jutro je došlo jako brzo. Prekidam chat, jer nervozni već trubi. Izbacujem stvari van... čekam da se računalo ugasi... Jeep je već nakrcan. 8,15 mi već na putu.

-         Ne idemo na Cypress?

-         Ne. Seymour. Zbog daske. Probat ćemo ju na Bunny Hilly.(slika govori tisuću riječi, ime isto tako... naslućujete koliko je strmo to brdašce?) Mislim nitko to čudo ne zna vozit...

Ma jebe mi se. Brdo je brdo, ma kako ga zvali (hihihi). Samo ipak im malko zavidim. Ljeti se kupaju u oceanu, a zimi biraju između tri planine na pol ure vožnje od grada i jedne na 45 minuta, gdje skijaju.

8,45... petnaestak auta na parkingu... hihihi... Kanađani ne ustaju rano.

-         Ove skije su stvarno premale za tebe.

-         Nema veze.

-         Idemo iznajmit odgovarajuće.

-         Čuj... nisam baš bogat. Dobre su ove.

-         Nisu. Ja sam zajebo, ja ću platit. (well... I rest my case)

 Za svim pultovima neki komadi, jedino nas zapo neki čičica.

-         Hi fellas. How's been going? (stvarno nisam siguran što im to točno znači, ni dal sam dobro napiso)

-         Great (till now mislim se). I would like to rent a pair of ski.

-         No problem. Give me a minute.

I ode on. Među sve one narandžaste skije. I sve su Head. Samo jedne... neke plavo-žute... I ufati se čiča za njih, donese ih, stavim ih ispred sebe (Rossignol, zaboravih oznaku. Na moje doma se svakako još Stenmark potpisao)... do nosa su mi, super.

-         Are these OK?

-         Yeah. More than OK. Thanks.

-         Great. Give me a minute to adjust the bindings.

Frend me gleda, pa gleda skije...

-         Ma jebo te... ovaj ti rento daske od 600 dolara...

-         Hahaha, ma da... – i obratim se čiči – Sorry. Do I look like a professional?

-         Yes.

-         Hahaha... Well adjust the force to 8o kilos anyway. (u ovim godinama se zglobovi moraju čuvat ;))

END of part 1

dukedom @ 07:58 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, studeni 24, 2009

Konačno, muška strana priče.
Ovo su naša pravila!
Molimo obratite pažnju… sva su NAMERNO pod brojem "1"!
  1. Muškarci NISU čitači misli.
  1. Naučite da korististe WC dasku.  Odrasle ste devojke. Ako je gore, spustite je dole. Nama je potrebna gore, vama dole. Mi se ne žalimo što je vi ostavljate dole.
  1. Sport nedeljom: to vam je kao pun mesec ili oseka i plima. To je tako.
  1. Plakanje je ucena.
  1. Traži ono što želiš. Ali znaj ovo: Tanane aluzije ne pale! Jake aluzije ne pale! Jasne aluzije ne pale! Samo reci sta želiš!
  1. DA i NE su savršeno prihvatljivi odgovori na skoro svako pitanje.
  1. Nama se obratite s problemom samo ako želite da se reši. To je ono što mi radimo. Saosećanje očekujte od vaših drugarica, one tome služe.
  1. Bilo šta što smo rekli pre 6 meseci je nedopustivo kao argument. U stvari, sve rečeno se anulira i postaje nevažeće posle 7 dana.
  1. Ako mislite da ste debele, onda verovatno i jeste. Ne pitajte nas.
  1. Ako nešto što smo rekli može da se razume na dva načina, a jedan od njih vas čini tužnim ili ljutim, mislili smo na onaj drugi.
  1. Možete nas ili pitati da nešto uradimo ili da kažete kako želite da bude urađeno. Ne oboje. Ako već znate kako nešto da uradite najbolje, onda uradite sami.
  1. Kad god je moguće, molimo vas recite sve što imate da kažete - TOKOM reklama.
  1. Christopheru Columbusu NISU trebale smernice, a ne trebaju ni nama.
  1. SVI muškarci vide samo 16 boja, kao default podešavanja Windows-a! Kajsija, na primer, je voće, a NE boja. Tikva je takođe voće. Pojma nemamo šta vam je to slezova boja.
  1. Ako svrbi, biće počešano. Mi to tako radimo.
  1. Ako pitamo šta nije u redu, a vi kažete "ništa", mi ćemo se tako i ponašati - kao da nije ništa. Znamo da lažete, tako da nije vredno svađe.
  1. Ako postavite pitanje na koje ne želite odgovor, očekujte odgovor koji ne želite da čujete.
  1. Kada moramo da idemo negde, šta god da obučete je dobro... STVARNO!
  1. Ne pitajte nas o čemu mislimo, osim ako niste spremne da diskutujete o temama kao što su fudbal, trke, košarka i sl.
  1. Imaš dovoljno garderobe.
  1. Imaš previše cipela.
  1. Ja sam u formi i imam dobru figuru. Okruglo JE figura!

Hvala što si čitala ovo. Da, znam, večeras moram da spavam na kauču. Ali da li ste znale da muškarcima to uopšte ne smeta? To je kao kampovanje.

Pošaljite ovo na što više muškaraca - da se nasmeju.
Pošaljite ovo na što više žena - da se još više nasmeju.


dukedom @ 07:04 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 11, 2009
Znam... reći ćete, pisano već o tom... i ja davno reko što o svemu mislim... ali nikad u stihu.
Da neki ne pomisle kako znam sklepat rimu, jasno i glasno kažem: copy - paste...

Virus gripa, sve je bliže,
ljudima se slabo diže.
Pa zbog straha od zaraze,
slabo svoje žene gaze.

Al ti zato junak budi.
Neka ti se narod čudi.

Pa ženama udovolji,
od lijekova, seks je bolji.
Nemoj da se žene brinu,
nek ti dođu na vakcinu.

Ova žrtva teška nije,
borče protiv pandemije.
dukedom @ 07:12 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
PR
Nema zapisa.
Malički
Nema zapisa.
Iw
Nema zapisa.
Vega
Nema zapisa.
Slima
Nema zapisa.
Skitnica
Nema zapisa.
Bagrem
Nema zapisa.
Sadrvan
Nema zapisa.
Grozni
Nema zapisa.
Nia
Nema zapisa.
NMB
Nema zapisa.
Index.hr
Nema zapisa.